تظاهرات اعتراضی مردم مشهد در محکومیت کشتار غزه برگزار می‌شود (۲۲ فروردین) رئیس بنیاد شهید: لایحه جامع ایثارگران به مجلس می‌رود برگزاری آزمون روحانیان سفر عمره پس از ۱۰ سال وقفه داستان هم‌پیمانی یک شهید آموزش‌دیده در اسرائیل با شهید صیاد شیرازی بیانیه سرپرست حجاج ایرانی در پی یورش صهیونیست ها به مسجدالاقصی سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر «بشری» رونمایی شد از تشرف ۳۰ هزار زائر اولی تا آزادسازی زندانیان با کمک پویش‌های ماه رمضان اعزام بیش از ۱۲ هزار زائر خراسانی حج تمتع از فرودگاه بین‌المللی مشهد+ جزئیات ۲۴ فروردین آخرین زمان ورود به عربستان برای ادای فریضه عمره میزان وجه قربانی و نحوه پرداخت آن برای حجاج چگونه است؟ نسخه قرآن برای خانواده متعالی چرا در سیره اهل بیت (ع) وفای به عهد در تربیت فرزندان مهم است؟ حکاکی دعای شرف‌الشمس؛ تلفیقی از هنر، عرفان و گردشگری اقدامات خودجوش مردم مشهد در خدمتگزاری به زائران رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ | به رسم میزبانی تولیت آستان قدس رضوی: زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد واکنش معنوی ستاره روسی کشتی جهان به محرومیت از رقابت‌ها با استناد به حدیث پیامبر اسلام(ص) مرگ نان و کلمات | شاعری که شعر را به شعله بدل کرد واکنش مداحان اهل بیت(ع) به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بررسی مجدد مدارک ۳۵ داور قرآن | سطح‌بندی براساس عملکرد میدانی + زمان آزمون  واریز بیش از ۷میلیارد تومان زکات فطریه ۱۴۰۴ به حساب کمیته امداد خراسان رضوی
سرخط خبرها

روزه، عاشقانه‌ترین عبادت الهی | سوره محمد (ص)، روایت تقابل حق و باطل است

  • کد خبر: ۱۵۶۲۷۲
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳
روزه، عاشقانه‌ترین عبادت الهی | سوره محمد (ص)، روایت تقابل حق و باطل است
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: عاشقانه‌ترین عبادت الهی، همین روزه‌ای است که در ماه مبارک رمضان واجب شده است، زیرا انسان به خواست خدا مبادرت به گرسنگی و تشنگی می‌کند و با این حس، هرروز با خدا محشور و مأنوس است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در نخستین جلسه تفسیر سوره مبارکه محمد در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: پربرکت‌ترین اعمال در ماه مبارک رمضان، حشر با قرآن است؛ به این معنا که انسان فراتر از قرائت و استمرار بر خواندن، تمام توجهش در زندگی به قرآن کریم باشد و در هر موردی که مشکلی پیش می‌آید، راه‌حل آن را از قرآن بجوید. بر همین اساس است که حدیث نبوی می‌فرماید«هرکس آیه‌ای از قرآن را در ماه مبارک رمضان بخواند، گویا یک ختم قرآن کرده است» و این مصداق همان برکتی است که در ماه ضیافت خدا نصیب و روزی مردم می‌شود.

وی افزود: عاشقانه‌ترین عبادت الهی، همین روزه‌ای است که در ماه مبارک رمضان واجب شده است زیرا در نماز و مناجات ممکن است با یادآوری مسئله و موضوع خاصی، ارتباط انسان با خدا قطع شود اما در روزه، انسان به خواست خدا مبادرت به گرسنگی و تشنگی می‌کند و با این حس، هرروز با خدا محشور و مأنوس است.

ذات قرآن از نور است

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی با سفارش به استمرار قرائت و توجه به قرآن کریم خاطرنشان کرد: ذات قرآن از نور است و لذا استمرار بر تلاوت قرآن کریم، این خاصیت ثانویه را بر ذات انسان می‌گذارد که دست و زبان او در اختیارش قرار بگیرد و به غیر اراده خدا نجنبد.

وی ادامه داد: وجود اقدس امام صادق(ع) در تشریح ابعاد تلاوت شایسته قرآن کریم فرمودند: «يُرَتِّلُونَ آياتِهِ و يَتَفَهَّمونَ مَعانِيَهُ و يَعمَلُونَ بأحكامِهِ و يَرجُونَ وَعدَهُ و يَخشَونَعَذابَهُ» یعنی کسانی قرآن را شایسته تلاوت می‌کنند که آياتش را روشن و شمرده بخوانند، سعى كنند معانی‌اش را بفهمند، احكام و فرمان‌هایش را به كار ببندند، به وعده‌اش اميدوار باشند و از عذابش بترسند.

قرآن، وعده رحمت پروردگار است

امام‌جمعه مشهد با بیان اینکه آیات رحمت خدا در قرآن کریم به‌مراتب از آیات عذاب بیشتر است، تصریح کرد: این همان جایی است که انسان می‌تواند به حداقل اعمال خود هم امیدوار باشد اگر خالصانه در راه خدا ایستادگی کند، ذات اقدس پروردگار را زنده و آگاه به اعمال خود بداند و با باور قلبی از گناه که مصداق دشمنی با خداست، پرهیز داشته باشد.

وی تأکید کرد: نکته مهم در تفسیر قرآن کریم آن است که فرد پس از تلاوت قرآن کریم به تدبر در معانی آن بپردازد. این برخلاف عمل برخی افراد است که براساس خواست و میل خود، آیه‌ای از قرآن را استخراج و آن را مطابق حرف خود تفسیر می‌کنند.

سوره محمد(ص)، روایت تقابل حق و باطل

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به فلسفه نام‌گذاری سوره محمد(ص) گفت: برخی مفسرانبر این باور هستند که نام‌گذاری سوره‌ها براساس لفظ شاخص و ماجرای مشهوری است که در سوره به آن اشاره می‌شود. مثلاً سوره بقره به خاطر اشاره به ماجرای گاو بنی‌اسرائیل، سوره نساء به دلیل تشریح احکام بانوان و سوره فتح براساس وعده نصر و پیروزی به مسلمانان است. این یک تفسیر سطحی و قشری است اما تحلیل جدی‌تر، دلالت بر تقابلی دارد که از نخستین آیه سوره مبارکه محمد(ص) تا پایان آن میان حق و باطل وجود دارد و در نهایت هم خطاب به مسلمانان از تسلط حق و شکست باطل بشارت می‌دهد.

وی ابراز کرد: تفسیر سوره محمد از این جهت به اقتضای امروز جامعه ماست که ما هم مشابه با شرایط پس از تشکیل حکومت توسط نبی مکرم اسلام، در محاصره دشمن هستیم و مستکبران عالم همچون کفار قریش از همه توان خود برای براندازی اسلام استفاده می‌کنند اما کام ما هم به وعده نصر خدا و غلبه جبهه حق شیرین خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->